Potentie

Acai Berry – adviezen, opmerkingen, prijs,

Veel superfoods winnen aan kracht en de populariteit tegenwoordig. Dit maakt het moeilijk om te beslissen welke eerst uit te proberen. Nou, laten we de keuze een beetje makkelijker. Hoe zit het met de acai bessen? De açai-bes is een zeer nuttige en handige superfood. De açai-bes voordelen zijn talrijk. Ook is deze superfood is gemakkelijk te vinden in uw lokale supermarkten en de gezondheid-food winkels.

Wat is het Acai Berry?

De acai (uitgesproken als ah-sigh-ee) bes is een inheemse donkerpaars bessen. Het groeit in clusters op de top van acai palmbomen vaak gevonden in het Amazone regenwoud.

Het is de vorm van een druif. De smaak van de acaibes wordt beschreven als een overgang tussen wilde bessen en chocolade. Het is een belangrijke hoofdvoedsel van vele inheemse stammen.

Waar komt de naam vandaan?

Legend spreekt van een Amazone Indianen meisje genaamd Iaca (ee-ah-sah). Zij was de dochter van een stamhoofd. Hun stam werd verwoest door een plotselinge hongersnood. Er was niet genoeg voedsel voor iedereen. Om zijn volk te redden, het hoofd besloten dat alle pasgeboren baby’s moeten worden gedood. Dit was omdat er niet genoeg voedsel om ze allemaal te voeden.

Kort daarna, IACA bevallen van een mooi meisje. Helaas kon kleindochter zelfs niet van de chef van de sombere besluit te ontsnappen.

Iaca bedroefd het verlies van haar mooie dochter voor maanden. Ze kon niet stoppen met huilen. Op een nacht, IACA hoorde de schreeuw van een kind. Ze haastte zich in de richting van het geluid. Ze kwam al snel op een hoge slanke palmboom. Op de top van de boom, kon IACA clusters van donker fruit te zien. Aan de onderkant van de boom, zag ze haar dochter op haar te wachten met open armen.

Iaca rende in de richting van de visie. Ze stak haar hand uit naar haar kind te omhelzen, en ze werd overwonnen met zo veel vreugde. Ze stierf toen gelukkig onder de boom.

De volgende dag ging de overste op zoek naar zijn geliefde dochter. Hij vond haar al snel onder de boom. Ze had een glimlach over haar gezicht. Uit de manier waarop ze werd geplaatst, was ze op zoek naar de hemel. Hij volgde haar blik omhoog de boom en zag de donker paarse vruchten.

De belangrijkste onmiddellijk beval de vruchten van zijn volk te worden geoogst. Ze ontdekten al snel dat een sap kan worden gewonnen uit de bessen die de honger van de hele stam zou voldoen.

decreet van het stamhoofd werd al snel opgeheven. Uit dankbaarheid aan Iaca, de vrucht van de palmboom dat de stam opgeslagen stond bekend als açaí (IACA gespeld achteruit).

Met een overvloed aan voedsel voor iedereen, de stam groeide en bloeide.

Geschiedenis van de Acai Berry

Tribes gevonden in het Amazonebekken waren de eersten die de acai bessen voordelen te genieten. Deze stammen hadden geneeskunde mannen en vrouwen, en zij geloofden de açai-bes had talrijke geneeskrachtige eigenschappen. De Amazone stammen gebruikten deze bes als energie voedsel. Ze geloofden ook dat het het immuunsysteem zou kunnen stimuleren, vechten tegen infecties, de bescherming van het hart, en de controle van prostaatvergroting. Ze ontdekten ook dat ze wijn uit de bessen zou kunnen maken.

van onbekendheid met de Mainstream

Acai voortgekomen uit onbekendheid van de regenwouden in de steden van Brazilië. Brazilianen snel gebruikte ze om toe te voegen aan een gezonde smoothies.

De westerse wereld werd ingevoerd om de acaibes voordelen rond de jaren 1900. Surfers en sportieve mensen beweerden dat zij gestimuleerd hun energie niveaus. Wetenschappers maakte vervolgens een aantal studies. Ze ontdekten dat de acai bessen voordelen waren inderdaad veel.

De açai-bes is vergankelijk en moet binnen 24 uur worden geconsumeerd. Daarom, Amerikanen en Europeanen geniet ervan in sap of thee vorm plaats.

Acai Berry Nutrition inhoud

De acaibes wordt geladen met voedingsstoffen. Het heeft voedingsvezel, essentiële aminozuren en gezonde vetten (enkelvoudig onverzadigde vetten en omega vetzuren). Afgezien van dat, het bevat ook antioxidanten (polyfenolen, anthocyaninen, en vitaminen A, CE en E), vitamine B1, B2 en B3, elektrolyten (mangaan, magnesium, fosfor, kalium), sporenelementen (calcium, koper, ijzer , zink) en plantensterolen (campesterol, beta-sitosterol, sigmasterol).

Acai Berry Voordelen

Behoudt de cardiovasculaire gezondheid

Studies tonen aan dat de regelmatige inname van acai bessen sap heeft positieve effecten op bloedlipiden niveaus en kan het hart te beschermen.

De plantensterolen inAcai Berry fungeren als vasodilatoren. Dit zijn middelen die de bloedvaten ontspannen. Dit vermindert op zijn beurt de bloeddruk verlaagt bloedstolsels (die beroertes en hartaanvallen kunnen veroorzaken), en verbetert de circulatie en oxygenatie van het bloed.

De grote hoeveelheid antioxidanten ook toevoegen aan de acaibes voordelen. Hoe? Ze elimineren de schadelijke vrije radicalen die het lichaam binnendringen. Deze vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor hart-en vaatziekten. Bovendien kunnen deze antioxidanten bloedcholesterol verlagen door het verwijderen van bepaalde schadelijke LDL-cholesterol uit de vaatwanden. Dit vermindert dan is het risico op een beroerte, atherosclerose, en een hartaanval.

Helpt bij Weight Loss

De hoog vezelgehalte deze bes bezit vermindert de eetlust. Het kan ook stoppen hongergevoel gekoppeld aan overeten en gewichtstoename. Het helpt ook om de dikke darm te reinigen en het verbeteren van een trage spijsvertering.

De açai-bes kan gewichtsverlies stimuleert, en het kan ook bijdragen tot het behoud van een gezond gewicht. Het vermindert de negatieve effecten van vetrijke diëten. Een geloofwaardige studie toonde aan dat 30 dagen van usingAcai Berry geleid tot een daling van de totale cholesterol en een lager niveau van nuchtere insuline en glucose niveaus.

Gebruikt als Brain Eten

Acai sap kan de mentale functies en de scherpte van de geest te verhogen. De acaibes heeft beschermende effecten op hersencellen, waarbij cognitieve functies te verbeteren. Vitamine B kan ook bijdragen aan het behoud van de geestelijke functie.

Heeft Cancer Prevention Properties

Eigenschappen van de açai-bes richten op de onderliggende oorzaak van de vorming van kanker. Dit zijn schadelijke vrije radicalen en ontstekingen.

De acaibes is rijk aan vitamine C en ellaginezuur. Deze kunnen de groei van kankercellen te onderdrukken. Een gepubliceerde studie vond ook dat polyfenolen inAcai Berry verminderde toename kankercel. De bio-actieve stoffen kunnen ook het proces van carcinogenese stoppen op moleculair niveau. Dit doodt van tumorcellen voordat ze kunnen vermenigvuldigen.

Verbetert Skin Health

Veel schoonheidsproducten bevatten acai olie vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten. Het consumeren van veel anti-oxidanten helpt herstellen huidcellen sneller, met een meer jeugdige uitstraling.

Sinds de oudheid, mensen zijn met behulp van acai ofwel lokaal of intern voor degradatie huid te voorkomen en om de huid soepel en gezond te houden. De inname ofAcai Berry geeft ook uw huid een mooie gloed van binnen. Acai olie helpt zich te ontdoen van fijne lijntjes, donkere vlekken, rimpels, striae, littekens, verkleuring, en sagginess.

Verhoogt energie

De açai-bes bevat geen suiker. Echter, het heeft een hoog gehalte aan essentiële vetzuren die langzaam los te laten. Dit maakt het een ideale voeding voor duursporters die energie en uithoudingsvermogen nodig achten.

Ook de antioxiderende eigenschappen van de açai-bes helpt het lichaam sneller herstellen na een ronde van zware inspanning. In kunnen bestrijden vermoeidheid en uitputting. Bovendien, dit nuttig bes vult het lichaam met waardevolle elektrolyten.

Bevordert een goede spijsvertering

Een van de acai bessen voordelen is dat het helpt bij de spijsvertering. De açai-bes bevat ontgifting eigenschappen. Ook heeft het een hoog gehalte aan voedingsvezels. Het is ook een natuurlijke spijsvertering reinigingsmiddel. Het helpt de lever en de nieren te verwerken en afval en giftige stoffen uit het lichaam verwijderen.

Het is ook een grote dubbele punt reinigingsmiddel. Het voorkomt dat de ophoping van schadelijke stoffen en onverteerd materie van een verblijf in de dikke darm, waar ze constipatie en andere problemen met de spijsvertering kan veroorzaken. Dit versnelt derhalve tot darmpassage keer voorkomen voedsel uit fermenteren in de darmen aangezien dit gas, opgeblazen gevoel en constipatie.

Als u last heeft van LBM of diarree, kan eatingAcai Berry helpen, want ze geven meer bulk aan het afval en de kans op diarree te verminderen.

Marjoleine Nines

In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn .
Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.

Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus.
Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *